De geschiedenis van dit kleinschalige aannemersbedrijf uit Breda

WalVis verbouwingen is als aannemersbedrijf opgericht in 1998 door Arnold van Walsum en Walter Visser. Begin jaren 70 ben ik, Arnold omgeschoold tot allround timmerman. Hiervoor stopte ik mijn hbo-studie bouwkundig opzichter, omdat ik meer lekker buiten werkzaam wilde zijn.

Opbouw van kluservaring

Na mijn omscholing werkte ik een kleine 3 jaar bij een Bredaas aannemersbedrijf, gespecialiseerd in verbouwingen van monumentale panden. Toen er in 1978 een crisis kwam, werd ik ontslagen en kreeg de tijd om mij te specialiseren in het bouwen van flight cases (transportkisten voor rockbands, fotograven, videomensen). 


Daarnaast voerde ik regelmatig klussen uit met bevriende klusbedrijven en schreef ik mij in bij de kvk, onder de naam AVW bouwtechnische montage. In de jaren ‘90 leerde ik Walter Visser kennen. Samen bouwden wij panden om tot appartementen, bouwden geluidsstudio’s en deden standbouw voor Satelliet, de importeur en groothandel van horecameubilair. We gingen naar Frankrijk om renovatiewerk te doen in een watermolen en een graanschuur.

De oprichting van WalVis

De samenwerking in Frankrijk leidde tot de oprichting van de vof WalVis Verbouwingen. We specialiseerden ons in het renoveren van huizen. Daaronder valt het vervangen van kozijnen met ramen en isolatieglas. We realiseren sindsdien ook sfeervolle zolderetages door het plaatsen van een dakkapel in combinatie met het isoleren en stuken van het dak. Ook realiseren we een aanbouw uitgevoerd in metselwerk of hout skeletbouw met lichtkoepels of een lichtstraat.